Αξεσουάρ μαλλιών - scrunchies

 

Καλησπέρα φίλες μου, 

Η Άνοιξη μπήκε για τα καλά και η απότομη ζέστη γίνεται ανυπόφορη κάποιες στιγμές, ειδικά όταν κάνουμε τις δουλειές του σπιτιού. Αν τα μαλλιά μας είναι κοντά... ok!  Είμαστε τυχερές! Αν όμως έχουμε μακριά μαλλιά και αρχίζουμε να καιγόμαστεεεε;;;; Πόσες φορές ψάχνουμε εναγωνίως για ένα κλαμεράκι, ένα λαστιχάκι... κάτι τέλος πάντων, να σηκώσουμε ψηλά τα μαλλιά μας για να ξεφουντώσουμε!!!😂 
Σήμερα σας έχω τη λύση!!! Φτιάχνουμε τα πιο όμορφα scrunchies (σκράντσις) μαλλιών με τα χεράκια μας!!! Εύκολα, γρήγορα και κυρίως χωρίς πολλά έξοδα!!!
Υλικά που θα χρειαστούμε:
2 κομμάτια ύφασμα της αρεσκείας σας με μήκος 55 εκατοστά και φάρδος 8 εκατοστά το καθένα, και
1 κομμάτι λάστιχο φάρδους 1 εκατοστού και μήκους 25 εκατοστών.

Για τη συναρμολόγηση:
Ενώνουμε τα δύο κομμάτια, καλή με καλή πλευρά και ράβουμε τις πλαϊνές πλευρές (των 55 εκατοστών) από την ανάποδη. Δεν ράβουμε τις δύο μικρές πλευρές τώρα.
  
Στη συνέχεια γυρίζουμε από την καλή πλευρά.

  

Περνάμε το λάστιχο με τη βοήθεια μιας παραμάνας μέσα από το scrunchie μας και το δένουμε ένα πολύ σφιχτό κόμπο.
    
Στη συνέχεια ράβουμε με μια βελόνα το άνοιγμα που υπάρχει δηλαδή τις δύο μικρές πλευρές και το  scrunchie μας είναι έτοιμο!!! 

   

Μπορείτε να φτιάξετε αρκετά και να κάνετε όμορφους συνδυασμούς με τα ρούχα σας. Επίσης, μια ωραία ιδέα είναι να φτιάχνετε scrunchie από ρούχα που δεν χρησιμοποιείτε πια, αλλά και από ρούχα που ίσως να πρέπει να τα κοντύνετε, όπως παντελόνια, φούστες ή φορέματα και να έχετε π.χ. ένα ασορτί scrunchie με το φόρεμά σας!!!

Καλά ραψίματα!!!!!!!!



 



  









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δαντέλα με εκκλησιαστικό σχέδιο!!!